Juni

Det är ett jäkla flängande över Sverige när man har ledig tid och har familj och kompisar utspridda över hela landet. Vi (Jag och Emma) bestämde oss för att fira miidsommar nere hos Johan på Österlen i hans pitoreska hus. Hela familjen Wall plus en hel del kompisar från Grythyttan och lite annat folk var där. Tåg Sundsvall-Stockholm-GBG-Borås, detta var ju även min födelsedag så det blev en snabb hälsning på stationen på mor, far och farbror och några härliga presenter innan vi skiljdes åt igen. Därefter lunch på stan med syrran och sedan iväg för att träffa Martin+fruga samt ett snabbesök på Lager 157. Sedan tog vi bilen ner till Lövestad i Skåne för härligt firande. Stång, snapps, krocket (Cricket enligt norrlänningen), partytält, pool, mycket mat och lite mer snapps är en bra sammanfattning av de tre dagarna. Sedan tog vi bilen tillbaka till Borås och for upp med tåget till Sundsvall igen.

I Sundsvall blev det några dagars relax innan norrlänningen Mosesson lockade med kebnekaisebesök och Lapoinafestival i Gällivare. Ingen tvekan i den lediga tristessen (nåja). Flyg från Kramfors till Gällivare på Torsdagskvällen, sedan blev det bil till NIkkaluokta 17 mil bort (alldeles runt hörnet). Där blev det midnattssol, fjällstuga, rosé, mygg, fjäll, sol, kanot, vandring, Lapdånalds, båfärd på lappsjö och jävligt ont i fötterna. En vandring från Nikkaluokta fjällstation till Kebnekaises dito gick på 3.2 mil fram o tillbaka. Där var man riktigt sliten alltså, knäna tog mest stryk efter de dryga åtta timmarna till fots. Därefter väntade en utgång i Partystan Gällivare där det var någon slags festival. Många glada 50- talister ville festa till det på lördagkvällen vilket gjorde att medelåldern på stället var hög. Lite för hög för oss som istället bytte till stans andra diskodunkarställe, där fanns inget att klaga på och där tog vistelsen sedan slut. Sängen väntade och sedan planet dagen efter ner till Sollefteå-Kramfors flygplats och vidare ner till Sundsvall med Emma i bil.

Idag har jag jobbat på Invito här i Sundsvall, det är någon slags Gatufest i stan (en såndär fest som de flesta små-mellanstora kommuner med storstadskomplex har). Det innebar iaf att de behövde hjälp i restaurangen och det gynnade ju mig så viva sommarhappenings i småstäder! Spektaklet lär pågå hela veckan så det kommer bli fullt upp för mig på kvällarna ända tills på Lördag!

Ja just det, Det är sommar i Sverige igen!

Till sängs

Somnade igår efter min arbetsdag med en hals som inte kändes helt okej. Natten bevisade mina farhågor, jag hade åkt på en rejäl förkylning med rakblad i halsen och feber som följd. Enna riktigt tråkigt! Men vad göra, det är bara att knapra piller och vara glad. Har därför spenderat en hel del tid framför datorn med diverse intressanta sportsidor som lektyr!

***

1 000 000 000 - det är så mycket Christiano Ronaldo ryktas kosta för Real Madrid, det går många Johan Karlsson på en Ronaldo det är tydligt..


Sundsvall - norrlands huvudstad?

Ja det sägs ju så men jag vet inte det ja! Umeå känns mer rätt som en eventuell huvudstad av norrland men men historien är som den är. Däremot känns epitetet; drakarnas stad mer korrekt. Aldrig har jag väl sett så mycket drakar som här i Medelpads pärla. Det kryllar av dom på gatorna i form av statyer längs promenadstråk, torg och andra publika platser. Helt sjukt när man tänker efter, vad fan har drakar med Sundsvall att göra? :S Fast det kanske är just det som är grejen, att man ska tänka så när man ser dom..



Såhär ser dom ut


Anledningen till att jag överhuvudtaget är här beror på Emma och att jag idag har provjobbat på invito ristorante nere i city. En riktigt schysst krog med starkt italienskt tema både vad gäller mat, vin och inredning. Stilrent och gemytligt.
Själva jobbandet gick väl helt okej för min del, några mindre missar blev det i samband med mina äventyr vid espresso maskinen. Jag är en sann nybörjare vad gäller dessa åbäk till kaffeapparater, långsamt och omständigt men det var inte mycket att välja på där. En relativt lugn kväll och en regnig dag vilket innebar att uteserveringen var stängd, skönt!

Nu får man väl se om de är intresserade eller ej, fick inget besked idag då ingen av cheferna eller liknande var där så mitt öde ligger i framtiden och i händerna på cheferna (I guess). 16-23 blev det.

***

Samtidigt spelade ju Sverige en, som det verkar, riktigt slö och seg landskamp på europas sämsta (?) fotbollsarena; Nya Ullevi. En arena som lämpar sig mer för speedway och vitryska släggkasterskor än för Anders Svenssons briljanta spelsinne. Minns tillbaka senast vi mötte Malta på Ullevi, det var sommaren 2005 har jag för mig, kval till Tysklands VM. Anders hade precis bestämt sig för att signa på för Elfsborg igen så spänningen var hög efter några år i Premier League. Matchen slutade 6-0 till sverige och när matchen stod 5-0 så beslöt ledarna att ta ut Svensson. Han hade då hunnit med ett kanonskott på volley i krysset och 4(!!) målgivande passningar!! Slå det om du kan, Zlatan Ibrahimovic!


Cheers!

Grågul massa 0 rödvit glädje 1

Ja vad ska man säga om den skiten Lagerbäck, Roland och Lagrell? Dags att ta sitt ansvar och inse att deras tid är förbi och självmant lämna över ansvaret till någon annan tycker jag. Det är ju inte endast i de senaste matcherna man misslyckats med laget. Senaste året har varit mycket knackigt över lag och det känns som att glöden som behövs för att leda ett landslag är som bortblåst.

In med en ny fräsch förbundskapten i form av Torbjörn NIlsson, som faktiskt vill någonting. Forsla bort Henke, chippen, Sidleds danne och kanske någon till. Våga satsa på de nya och hungriga spelarna som vågar och verkligen vill vinna.

Följande lag skulle enligt mig vara att föredra framför dagens viljelösa pack:

Isaksson
S. Larsson-Mellberg-Majstorovic-Safari
R.Elm-A. Svensson-V. Elm-Holmén
Ibrahimovic-Berg

Handling!

RSS 2.0