Vemod

Det var med vemod jag ocg Fredrik idag tog farväl av min bil nere på Opelverkstaden i Örebro. Den stod där på bakgården bland de andra kvaddade bilarna, det syntes att den kände sig ensam och övergiven. Det syntes också att det skulle ha blivit en kostsam historia att reparera den, 37000 enligt verkstaden. Vi tog alla grejer som fanns kvar i vraket och lämnade den åt sitt öde. Ha det bra i bilhimmeln!

Annars var väl det primära mplet med örebroresan att ta en Hepatit A spruta, eller det var ju såklart ett vaccin mot Hepatit A. 462 pistoler gick den grejen på.. Sedan blev det Max burgers och sedan hem till skogen igen.. Nu blir det kyckling och Aivar med lite Sydafrikanskt vin, man måste ju börja känna av utbudet från detta mångfacetterade vinland i söder.

R.I.P. - saknaden är stor

Det har hunnit rinna mycket vatten under broarna sedan mitt senaste inlägg här.. Det har hunnits med jul, jullov, nyår i Gällivare hos Fredrik, en vecka i Sundsvall hos Emma. Skolan har hunnit börja och en ny kurs påbörjats. Sedan var jag hemma en sväng igen för att fixa lite böcker, fira mors födelsedag och visa upp min dam hehe. En liten kort sammanfattning av den senaste månaden helt enkelt.

*

Var och besiktigade min bil för två veckor sedan, fick lite anmärkningar på lampor och liknande men det största felet var ojämn bromsverkan. En 2:a helt enkelt. Hade tänkt boka tid hos mekanikern under förra veckan men det blev inte av. Istället körde allt ihop sig totalt, bilens ABS lampa började plötsligt lysa och ena bakhjulet var helt låst. Eftersom jag var på annan ort när det hände så fick Fredrik snällt beställa tid, hasa ner bilen till verkstan med ett låst bakhjul kl 7 (det var den enda tiden dom hade) på fredag morgon. Mekanikern ringde sedan bilfreaken Fredrik fyra gånger under dagen för att bekräfta olika saker, som bl.a att den inte går att köra för att ett bakhjul är låst. (Något som han och många andra nyfikna och morgontrötta åskådare i centrala Hällefors kunde bekräfta då han körde ner bilen). Hur som helst så lyckades Tony på "Last- och Person bilservice" fixxa allt samma dag. Någon bromsback som hade lossnat och som låg o skramlade inne i trumbromsen.. en liten nätt kostnad på 2000 ville han ha för det kalaset. Pigg och glad for bilen hem med oss till Vallonvägen.

Lördagen innebar lite fest och ett besök på puben med allt vad det innebär. Min dam, Emma, var ansvarsfull och nykter och satt som insläppsansvarig. Hon hade tänkt sig en liten tripp till Örebro morgonen därpå för att hälsa på en god vän som hade vägarna förbi. Eftersom min Opel Astra 3D Club, silver seal var nylagad och fräsch så fick hon ju självklart låna den.

Emma drog tidigt på söndagens förmiddag (iaf mina mått mätt), själv vaknade jag till liv av att en stirrig norrlänning ringde och ville åka bussen tillbaka till Hällefors. Eftersom det gick tre bussar den dagen mellan Grythyttan och vårt fashionabla hem i Hällefors så lika bra att ta bussen strax efter 12. Eftersom jag inte hittade mina hemnycklar i Emmas lägenhet ringde jag upp henne för att kolla vart sjutton hon hade lagt dom, bråttom till bussen med ju..
 
Döm av min förvåning när en äldre herre svarar i telefonen, tänker först att hon har tappat den och att nån vänlig själ svarar nu när jag ringer. Det var dock en sjukskötare(?) som satt i en ambulans på väg till Lindesbergs sjukhus. Fick prata några ord med en chockad flickvän, det gav inte så mycket. Sjukskötaren förklarade iaf att hon hade varit med om en olycka och att the silver seal hade åkt av vägen, snurrat runt några varv i diket och upp på vägen igen.

Jag lånade snabbt en bil i hyttan och begav mig till en whiplashad flickvän i Lindesberg. Väl framme så låg hon där med stödkrage på en bår, som tur var visade röntgenplåtarna att det var okej men hon hade ändå smärtor varför hon fick en riktigt sexig stödkrage att ha på sig.

Hade Tony nere på Last- och Person bilservice inte haft den där extratiden klockan 7 på fredagmorgon så hade vi nog haft en frisk nacke och en frisk silversäl. Mekanikern på verkstaden dit bilen blev bärgad ringde för en stund sedan och uppskattade skadorna till 37 000, båda kylarna sönderslagna, hela bilen var skev i balken, sönderslagna lyktor, trasiga kofångare och en del annat. Så nu åker den till skroten med jävligt bra bromsar och nybytta lampor ;). Vad gör det när Emma mår bra? :)

*

Planeringen av vår internationella praktik går fint, det är nästan helt klart med Sydafrika och med de vingårdar och restauranger vi ska besöka och arbeta på där. Vi (jag och Fredrik) blir borta mellan 27:e februari och 23: april, nästan två månader i ett fantastiskt vinland som Sydafrika. Det ska iaf bli riktigt skönt att komma bort från skogen ett tag och få komma ut  och se sig om. Vin, värme och restauranger -----> Kapstaden nästa...

RSS 2.0