Vinst

Grym vinst idag!! Viktig var den också.. Fick in någon halvtaskig stream över nätet här i fjällen. Bättre än inget liksom, perfekt tajming också då jag hann se båda målen. Men nu gäller det att knäcka dom borta på måndag också, det blir svårt, mycket svårt. Stämningen ska tydligen ha varit elektrisk i Ejendals ikväll, synd att man inte var där.

*

Mera sport: Premiär för allsvenskan i fotboll imorrn. Ska bli spännande att se hur Haglund formerar trupperna och om GAIS är något att ha. Har iaf tippat 2-1 seger för di gule. Avdic och Anders sätter varsitt.

Norge

Har tillbringat dagen med att åka från Karlstad till Beitostölen i de norska fjällen där jag ska ha min praktik nu i fem veckor framöver. Det gick relativt smidigt må jag säga, man blev ju lite orolig i Oslo när alla vägar går kors och tvärs och allt ser ut som en byggarbetsplats. Men det gick ju bra det med. En sak som jag inte riktigt fattar är deras skyltsystemet. Alla betänkliga jävla hastigheter, vanligast är 60 och 80 vad det verkar. Men det finns ingen direkt logik i var och hur dom sätter skyltar och begränsningar.

Det regnade hela vägen bortsett från de sista fyra-fem milen då snön tog över. Väl på plats ser man inte skyltar, bilar är insnöade och snödjupet är strax under 2 meter, sjukt mycket snö alltså. Tur jag inte behöver gräva fram bilen mer än när jag ska hem igen. Byn är liten så det innebär gångavstånd till det mesta.

*

Den mycket viktiga matchen mellan Leksand och mora har just börjat, vilket derby det blir! Krig är bara förnamnet.

Så jävla viktigt

Vinst med 5-2 nere i Ängelholm och LIF är på benen igen vad det verkar. Något som dock är mkt oroväckande är den loja inställningen från flera av spelarna trots att det är säsongens viktigaste period. Det var bedrövligt att se lagets andra period ikväll. Ingen som ville offra sig och allt såg ut som ett mörkt hål. Men det hela redde ju upp sig till slut och mitt tips var inte så långt borta trots allt. Nu väntar två sanslösa och stekheta derbyn mot laget från norra siljans strand. Det vill till att samtliga har 100% inställning i de båda matcherna! Det vore ju guld om man kunde fixa alla sex poäng i de båda matcherna, jag är nöjd med fyra..

*

Efter att ha petat in en tvåa på Leksand, ytterligare en tvåa på Malmö borta mot VIK och ett kryss i matchen mellan mora och Brynäs är jag 830 riksdaler rikare. Inte fy skam nu när jag ska till Norge en månad!

Soligt och skönt

En mycket trevlig dag i Hällefors, det är sol, det är vår (nåja..) och man är ledig. Mikaela är här fortfarande och strax väntar en prommenad i solens värme. Undrar just vilken sväng vi ska ta idag, får väl se vad fröken säger.

*

Är ju hockey idag med, Rögle i Ängelholm väntar. En match som måste vinnas för att hoppet ska leva vidare. Jag tror man grejar en fjärde raka seger mot RBK och 4-2 känns som ett givet resultat.

*

Landskampen igår var riktigt underhållande från Sveriges sida. Anders Svensson var lika lysande som jag vet att han kan vara när han spelar på toppen av sin förmåga. HEla Sverige var förresten ganska bra med undantag av Ljungberg och anfallarna. Med Zlatan i form och en Marcus Berg i hysterisk form så hade det kunnat bli en mycket rolig match igår. Rosenberg och Elmander kändes tyvärr trubbiga som få.Trots Sveriges fina spel så såg ju Bajens senaste värvning till att Sverige förlorade matchen. Målvaktsmatchen, om det nu funnits någon, torde därmed vara avgjord. Just ja, Anders fick ju en smäll och tvingades utgå. Hoppas det inte är alltför allvarligt, han behövs verkligen på söndag när det är premiär mot GAIS nere på Ullevi. Då är jag i Norge..

Tobbe

Leksand vann ju som bekant mot VIK nyligen. På plats var Tobbe från programmet en annan del av Köping. Tobbe är ett hängivet LIF-fan och var för första gången på besök i Leksand. Så här såg det ut efter matchen när han var nere i omklädningsrummet och snackade med killarna: http://webbtv.leksandstars.com/player.php?filename=20080325-1.wmv
kaxig kille hehe...

Liket lever

Ett litet hopp tändes väl ikväll efter krossen av Västerås hemma med 9-1. Petrovicky med tre mål var ett skönt besked. Mer sånt så kanske den förut jämnmörka tunneln kan börja ljusna.


.



*

Nu blir det ner till Hyttan med Mikaela. Remes, A.K.A Dalmasen, och Johan bjuder på middag i sin nya lägenhet. En mycket fin gest av mina tidigare grannar måste jag säga.

Defensiv

Verkar som att IFE har fått igång sitt försvarsspel rejält. 2-1 mot HBK i sista matchen inför premiären är ett bra resultat. Det finns verkligen inte mkt att klaga på i dom bakre leden just nu. Lucic och Kejsarn lär röja ganska hårt bland målkåta anfallare i vår. Frammåt då? Jaaa det är fan frågan alltså, Anders kommer producera som vanligt men han kan inte göra precis allt själv. Hjälpen från Avdic/Sjöhage är tyvärr aningen för klen vad det verkar. Ishizaki har inte riktigt visat toppformen än och vänsterkanten vette fan hur Haglund har tänkt sig. Blir allt mer skeptisk till om Bajrami verkligen håller för spel i allsvenskan. Han tycks ständigt felvärdera alla situationer och får ut väldigt lite av sitt spel och sin teknik. Alternativet är ju Mobaeck som känns väldigt seg och tråkig i sitt spel på den positionen. Jag kan inte påminna mig att han under sina två år som högerback har bidragit med ett enda farligt inlägg. (Ska tilläggas att han faktiskt slog inlägget till Avdics mål nere i Halmstad igår). Han känns dock väldigt trubbig måste jag säga. Blir inte förvånad om Andreasson öppnar plånboken i sommar och köper en klasspelare på till den positionen.

*

Leksand befinner sig i en mörk tunnel utan ljus på andra sidan vad det verkar. Åtta raka segrar känns lika troligt som att Ed Belfour får NHL-kontrakt i höst...

*

Helgens bravader i Ludvika var avslappnande och trevliga. Lördagskvällen tillbringades i någon slags privat SPA-anläggning i Smedjebacken. Massa masar och två vilsna själar från Borås respektive Jönköping var där. Jacuzzi, solarie, slutspelshockey, bastu, dart, skitsnack och öl stod på programmet och snart var vi inte så vilsna längre. Sedan vart det in till storstan (Ludvika) där Grand hade slagit upp portarna för fest. En hel del folk var det och man får säga att musiken var sanslöst blandad. När DJ:n, för kvällen i kycklingutstyrsel, började spela om hela sin playlist på nytt kändes det inte jätte hett, mer kalkon stämpel över den grejen Mr DJ.. Vi gick därefter till masens kusin och lyckades med bedriften att få ner fyra killar i en bäddsoffa. Det var varmt, klibbigt och Nelson stank av Mexikansk blasköl som han hade behagat att smörja in sig med i ett mindre nyktert läge tidigare på kvällen. Sömn i fem timmar innan masen blev ivrig och tyckte det var dags att åka hem igen..

*

Nu ska jag sova, vid kvinnligt besök kan man ju inte hålla på att blogga hela natten

Sämst när det gäller

Då var den här säsongen slut då. Snart börjar allsvenskan i fotboll...

LIF-BIF

Ikväll är det dags igen. Den tokigt nerviga kvalserien drar vidare med Leksand-Brynäs, kan det blir mer raffinerat? Ikväll måste man vinna annars finns det ingen chans att laget kommer tillbaka. Visst det finns det fortfarande en möjlighet men den är oerhört osannolik. Efter de senaste årens ständiga kvalseriespelande för Leksand börjar man få ganska bra koll på vad som krävs och vilka förutsättningar som verkligen gäller.

Hade man fått första målet nere i Malmö i onsdags så hade man vunnit. Nu spelade Jani Hurme någons slags tegelmur där nere, tom de mest inbitna MIF-fansen var häpna över hans makalösa spel mellan stolparna. Typiskt att finnen ska pricka formen just nu..

Drömmer mig iväg till den där första kvalserien när Leksand gick upp 2001/2002. Man hade med nöd och näppe vunnit mot Boden borta i den första omgången och i den andra matchen ställdes man mot ett starkt Björklöven. Hemma i Leksands Ishall chockade löven alla och ledde med 4-0 efter 12 minuter. 4-0!! Sjuka siffror mot ett Leksand som det året hade förlorat ynka två matcher på hela säsongen. Efter första perioden låg man under med 4-1. Själv hade jag endast tillgång till radiosporten denna otroliga eftermiddag. Andra perioden skulle bli en av de sjukaste i modern hockeyhistoria. Lag som ligger under hemma med 4-0, sjuka krav på sig och en hel publik som suktar efter framgång vänder sällan på steken men under händer. Andra perioden blir hockeypropaganda på hög nivå, Leksand krossar löven och gör 6-0 på 20 minuter och man leder helt plötsligt med 7-4! Efter att ha gått från 3-4 till 6-4 på 1 minut och 33 sekunder är det är det ganska behagligt att lyssna på radiosporten... Matchen slutar till slut 11-6 till Leksand. Man spelar sig senare upp i elitserien med legendarer som Tomas Forslund, Niklas Eriksson, Magnus "sigge" Svensson, Stefan "loppan" Hellkvist, Jens Nielsen och Mikael Karlberg i laget.

Repris tack..

Leksing till jag dör

Det är ju Kvalseriepremiär idag med. Fy fan va spänannde, helt sjukt! MIF borta ikväll kl 19.00. It's now or never..




Vackert


Mö skit i skolan

Igår var det redovisning av vårt arbete som vi sedan dryga månaden jobbat på. Det gick alldeles utmärkt för vår kaxiga grupp. Även Mischa var av samma åsikt och var imponerad av samtligas arbeten. Hon gick tom så långt att hon sa att det var det bästa hon hade sett under sina år på skolan..

Idag har det varit enskilt hantverksprov på kalastorget.
Det gick väl okej,
hoppas man får godkänt där. Visserligen blev duken lite sned och servetterna hanns inte med men annars får man nog se det hela som lyckat.

Med allt detta avklarat är det inte mer än rätt att man får fira lite. Det blir en kombinerad utflyttnings- och tentafest då Johan och dalmasen nu lämnar societeten och oss på Vallonvägen för medelklassen i Grythyttan. Lite bubbel och annat står på menyn. Lär väl avslutas med ett besök på puben senare ikväll skulle jag tro, var visst ST Patricks day tema idag. Vågar man hoppas på lite irländsk inspirerad musik i form av Flogging Molly??

*

På torsdag (i morgon) ska jag till Karlstad och umgås med Mikaela, kolla på Leksand när dom spöar Brynäs i Ejendahls Arena. FIck ju tyvärr inga biljetter till den matchen då dom tog slut på två minuter. Känner mig inte sugen på att punga ut 700 spänn för en biljett på blocket heller så det får bli TV:n. Det blir nog trevligt det med skulle jag tro..

På lördag ska jag besöka Dalarna för första gången på en jävla massa år. Dalmasen fyller år och det innebär fest i Ludvika. Jag och Nelson är uppbjudna på bastu/killkväll där. Det ryktas om att det ska vara trevligt i Ludvika, jag återkommer med rapport om detta senare.

Läs och beakta

Blir en hemresa till Borås på torsdag, kan ju vara på tiden med tanke på att jag inte har varit hemma sedan nyår. Ska bli trevligt med en långhelg i Borås

*

Funderar hur folk kan bli så in i helvet upprörda över en pytteliten pettitess. Visst finns det olika människor och med det olika uppfattning om saker och ting men någon slags gräns för lättstötthet borde det ju finnas tycker man. Från storhetsvansinne till martyr, vilken resa!

*

En hel dag med choklad har det varit idag, delvis intressant med tanke på att det var världens främsta tillverkare som var och hälsade på. Det blev dock lite segt med chokladprovning och tillverkning tre timmar utan paus. Det bör dock tilläggas att det var jävligt gott!

*

Vann 300 spänn på tipset med, det är aldrig fel för en fattig student.

Lite underhållning!

Bamse!

http://www.youtube.com/watch?v=HECRXbGM7tU

Tony Irving!

http://www.youtube.com/watch?v=6G5o1DUKJBo

Fjolla!

http://www.youtube.com/watch?v=rTInLzaCYZs&feature=related

Jag fick ett fax!

http://www.youtube.com/watch?v=qgW62fP0oCA

Små roliga saker som lyser upp i vardagen.

Kent i Karlstad.

Kent i Karlstad.


Intensiv helg!

Som sagt helgen har varit mycket händelserik och intensiv, vi börjar väl från början...

I torsdags bjöd Remes på lite hockey/spelkväll nere hos sig med mat och vin mm. Jag och Jacob agerade gäster och var mkt nöjda och belåtna. Senare på kvällen var vi bjudna till Hyttan för lite bastubad och allmänt skitsnack. Jag, Jacob, Remes, Kattis, Sanna och Michaela fick till en väldigt trevlig kväll i bastun. Det lär bli fler bastubad i Skandalhuset.

Fredagen bestod av lite lätt huvudvärk från torsdagens drycker men samtidigt skulle Martin komma ner från Gävle så det var ingen idé att börja gnälla. 15.45 så rullade rälsbussen från Ludvika in på Hällefors station. Martin, sugen på hockey och öl, var fashinerad av Hällefors och "stadens" utbud... Det blev käk och några öl innan vi drog ner till Nobelhallen i Karlskoga för matchen Bofors-BHC. Dit hade också Mikaela och Josefine tagit sig, patriotiska boråsare som dom är. Matchen var otroligt spännande och avgjordes med tre minuter kvar i BHC:s favör. Lyckan var total och hemresan fylld av livliga diskussioner om elitserien och äckliga bönder. Väl hemma så började vi småfesta lite. Oskar, Thomas och Johan anslöt och senare också Mr Wall som var vänlig nog att köra ner oss till puben i Hyttan. Puben gav inte mycket då det var nästan tomt, men dansade det gjorde vi ändå. Natten fortsatte med efterfest på Vallonvägen och här någonstans lämnar vi den kvällen tycker jag...

Lördagens stora begivelse var kents konsert i Karlstad. Först vinkade jag av Martin och hans buss till Örebro sedan lyckades jag, en aning bakfull, ta mig ner till Mikaela och till Löfbergs lila arena där Jocke Berg hade bjudit till fest. Något svimfärdig och hungrig avnjöt jag en mycket bra konsert. Berg nådde verkligen till höjder man sällan hört. "Musik non stop" och "Ingenting" gjordes med fulländad perfektionism. Dessutom stod vi ganska nära scenen så upplevelsen blev intim och väldigt skön. Sedan belv det sängen, något som jag verkligen behövde efter några intensiva dagar.

RSS 2.0