Jordgubbsblond

På allmän begäran så har jag fått önskemål om hur man ser ut när man är jordgubbsblond. Detta är den jorgubbsblonda lilla bussnazin Oskar från Norrköping.


Bandy

Ja kvällen var planerad framför datorn med match för både Elfsborg och Leksand. Tråkigt nog gick ingen av dom på tv så radion hade fått bli mitt val om inte... 

Eftersom "bandystjärnan" Oskar lurat med malmöiterna Per och Johan på bandyträning så kändes det dumt att missa denna unika möjlighet till att för första gången utöva denna sport. Jag har sett en och en halv bandymatch live i mitt liv och det var väl inte det roligaste direkt. Hur som helst så letade jag fram mina gamla grillor som jag senast använde på Dannikes nyspolade is vintern 1998.. De satt faktiskt som en smäck och jag var rätt nöjd med det.
Att dra på sig all utrustning var värre än en riktigt uppvärmning, det tog ju evigheter att få på sig alla skydd, slipa skridskor, hitta tröja mm mm. Men men ut på isen kom vi och det var verkligen som bandy på hal is, ehhh förlåt; bambi på hal is. Mycket ovant må jag säga. Att sedan fösöka kontrollera en liten orange bolljävel var sannerligen överkurs för oss som fokuserade på att försöka stanna och att stå upp.
Det var lite värmning, avslut på mål och en massa åkande. Vet inte hur många gånger jag trillade innan själva matchandet kom igång men det var väl iaf 5-6 vurpor. Eftersom det inte finns någon isbana här i skogen så var vi i hockeyrinken och lirade.
Efter ytterligare dryga timmen med intensvit matchande mellan de tre lagen (Jag och Per gjorde varsitt mål vilket bör betecknas som högst sensationellt med tanke på vår tidigare bakgrund) så var jag helt slut och kände hur skavsåren började bli olidliga. Sedan vips så var allt över och vi duschade och stack hem. Mycket spänd fick jag alltså se att Elfsborg spöat Trelleborg och att Leksand åkt på en skridsko i två perioder mot gnaget och därmed förlorat matchen.

Nu blir det fest, Rosvall is back in town och en festlig tacokväll väntar!



Många bandybollar!

Höst

En kurs avslutad, en ny påbörjad. Från Spritkunskap och provning till ekonomi och kalkylering. Gissa en gång vilket som är mest intressant.. Men med en jävla massa plugg så lär det lösa sig ändå, inspirationen är dock en bit från 100%.

*

Mycket som har hänt sedan senast förresten, utflykter till både Örebro (fotboll mellan ÖSK och Peking), Karlskoga (crazy idé om att försöka shoppa, gick sådär) och FIlipstad (samma som Karlskoga, men här gick shoppingen ännu sämre). Men vad göra liksom, här i Hällefors/Grythyttan är det ju same old same old så man måste ju vidga sina vyer lite.

*

Helgen har inneburit en hel del fest och mys här i skogarna. I fredags var det någon som kom på den briljanta idéen att gå ut till en kåta i skogen och grilla (eller ja, grilla o grilla...). Hur som helst så var nämnda kåta så full av rök så att det inte gick att se in. Beslut fattades om att anlägga ytterligare en eld utomhus. Gott val om det inte hade varit i mitten av oktober och det sedvanliga höstvädret med regn och blåst. Men jag och Mr Mosesson fick allt grillat våra pinnbröd, smaken var naturligtvis utsökt! (Som alltid när vi tillagar något). Eftersom det ruggiga vädret bestämde sig för att bli ännu ruggigare så gick vi till Vallonvägen och festade istället. Ett utmärkt val och fredagen slutade på ett bättre sätt av vad man kunnat tro. Sega och ganska bakis hasade vi oss ut på en härlig morgonpromenad (morgon kan alltid diskuteras men i det här fallet menas morgon med strax efter två). Eftersom vi båda var riktigt svultna så blev ica det naturliga stoppet. Ett kalkonbröst låg liksom och väntade på oss där i köttdisken så vi slog till. Strax efter hemkomst så ringde den förträffliga fröken Åkesson och undrade när vår lilla middagsbjudning skulle vara. Jag och Mr Mosesson hade vid det här laget planerat vårt kalkonbröst ganska länge... Eftersom vi nu skulle bli två till så svängde jag ner till Ica med Silversälen (min Opel har av någon anledning tilläggsnamnet silver seal, därav det festliga kodnamnet). Jag kilar in och fixar lite småsaker, träffar Cissi och Maria som bjuder in oss till en fest senare under kvällen, ut till bilen igen då Cissi ropar; "du har punktering". Jag vinkar glatt tillbaka och tänker att nu har hon nog börjat med groggandet lite för tidigt, men när jag går runt min Silversäl så är höger bak mycket riktigt punkterat. Tråkigt tänker jag och traskar hemmåt.

Middagen blir lysande och ett visst norrländskt tema kunde anas då både Mr Mosesson och Ms Kalla är ifrån vildmarksvidderna i norr. Puben blir sedan det naturliga alternativet, en ganska seg kväll där måste jag säga. Lördagarna där tenderar att bli ganska sega då folk drar hem under helgerna. Är ändå ganska nöjd med allt och somnar gott.

*

Måste nog ta och byta lite lampor här i lägenheten, kylskåpslampan har varit trasig sedan jag flyttade in, hallampan gick sönder i vintras och nu har lampan över fläkten börjat blinka. Det är minst en för mycket för att det ska vara okej.

*

På onsdag ska det roadtrippas igen minsann!!! Destination: Ejendals Arena i Leksand, jag och Mr Mosesson måste vidga våra vyer för att inte förmultna i våra lägenheter. Så det ska bli en riktigt trevlig resa vill jag lova, första gången där uppe lär bli riktigt kul! Leksand möter för övrigt Mariestad men det lär bli mer av akademiskt intresse med tanke på hur Leksand har startat serien.. Får väl se hur det går med körandet, det får inte bli några mer punkteringar nu iaf, Silversälen pallar inte en till just nu för då blir den en trehjuling.

Nä lite Casino Royale hos den jordgubbsblonde bussnazin från Norrköping kanske..


RSS 2.0