Juni

Det är ett jäkla flängande över Sverige när man har ledig tid och har familj och kompisar utspridda över hela landet. Vi (Jag och Emma) bestämde oss för att fira miidsommar nere hos Johan på Österlen i hans pitoreska hus. Hela familjen Wall plus en hel del kompisar från Grythyttan och lite annat folk var där. Tåg Sundsvall-Stockholm-GBG-Borås, detta var ju även min födelsedag så det blev en snabb hälsning på stationen på mor, far och farbror och några härliga presenter innan vi skiljdes åt igen. Därefter lunch på stan med syrran och sedan iväg för att träffa Martin+fruga samt ett snabbesök på Lager 157. Sedan tog vi bilen ner till Lövestad i Skåne för härligt firande. Stång, snapps, krocket (Cricket enligt norrlänningen), partytält, pool, mycket mat och lite mer snapps är en bra sammanfattning av de tre dagarna. Sedan tog vi bilen tillbaka till Borås och for upp med tåget till Sundsvall igen.

I Sundsvall blev det några dagars relax innan norrlänningen Mosesson lockade med kebnekaisebesök och Lapoinafestival i Gällivare. Ingen tvekan i den lediga tristessen (nåja). Flyg från Kramfors till Gällivare på Torsdagskvällen, sedan blev det bil till NIkkaluokta 17 mil bort (alldeles runt hörnet). Där blev det midnattssol, fjällstuga, rosé, mygg, fjäll, sol, kanot, vandring, Lapdånalds, båfärd på lappsjö och jävligt ont i fötterna. En vandring från Nikkaluokta fjällstation till Kebnekaises dito gick på 3.2 mil fram o tillbaka. Där var man riktigt sliten alltså, knäna tog mest stryk efter de dryga åtta timmarna till fots. Därefter väntade en utgång i Partystan Gällivare där det var någon slags festival. Många glada 50- talister ville festa till det på lördagkvällen vilket gjorde att medelåldern på stället var hög. Lite för hög för oss som istället bytte till stans andra diskodunkarställe, där fanns inget att klaga på och där tog vistelsen sedan slut. Sängen väntade och sedan planet dagen efter ner till Sollefteå-Kramfors flygplats och vidare ner till Sundsvall med Emma i bil.

Idag har jag jobbat på Invito här i Sundsvall, det är någon slags Gatufest i stan (en såndär fest som de flesta små-mellanstora kommuner med storstadskomplex har). Det innebar iaf att de behövde hjälp i restaurangen och det gynnade ju mig så viva sommarhappenings i småstäder! Spektaklet lär pågå hela veckan så det kommer bli fullt upp för mig på kvällarna ända tills på Lördag!

Ja just det, Det är sommar i Sverige igen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0