Kryssning

Ja vilken helg det har varit!! Avgång från Hällefors kl 10.00 till Örebro för att ta anslutningsbussen in till sthlm kl 12.40 sedan avgång från slussen kl 18.00. Efter några sega timmar i buss skulle resan nu ta sin början. Vi lastade in i hytterna och tog oss upp på soldäck för att ta en svalkande drink och kolla in ett soldränkt Stockholm och dess skärgård. Efter en stund beslöt vi oss för att undersöka vinbaren som vi spanat in lite tidigare. Jag, Fredrik, Per, Johan, Patrik och Gurra satt där i några timmar och snackade om allt möjligt medans vinflaskorna gick i oroväckande takt. Några riktigt trevliga champagne hann vi också med. Damerna kunde inte närvara då duschning och uppiffning inför kvällen prioriterades.

Kvällen fortlöpte med mat på bufférestaurangen, karaoke och dans på nattklubben. Det mesta stängde runt fyra så vi stack upp på soldäck och kollade in soluppgången som verkligen var strålande mitt i Ålands skärgård. Efter lite efterfest i hytterna blev det till slut sängen strax innan sex. En helt galen kväll hade tagit slut.

Dagen efter blev en seg historia, alla var bakis och riktigt slitna vilket man verkligen kan förstå! En hel del människor stod i kö till baren när dom öppnade kl 11 på söndag morgon. Fattar inte att folk orkar det...

Bussresan hem var ingen höjdare, men till slut var vi framme i Hell igen och med det lite välbehövlig sömn. Allra mest välbehövlig var den för Fredrik som nog sällan varit slitnare... Haha!

*

Landskampen ikväll ska bli intressant, jag menar Sidleds-danne och en halvskadad Linderoth på innermittfältet och en mittfältsreserv i anfallet...

En dag i Hällefors

Dagens skolgång bestod i en "stadsvandring" i Hällefors. Besök på lite olika platser som folkets hus och design huset; formens hus hanns med. Var väl inte jättespännande men man lärde sig lite om 1900 tals arkitektur och hur olika stilar har sett ut genom åren.. Funkis mm mm. Solig dag var det också så vandringen var trevlig.

Ikväll blir det fotboll nere på Grythyttans fotbollsstadion ( eller vad det nu heter) Hyttan möter ett okänt lag. Ska bli intressant att se hur det går för dom, Wall lär väl sätta ett par mål skulle jag tro. Sedan blir det någon form av middag och troligtvis ganska tidigt i säng då morgondagens äventyr lär behöva mycket kraft!

Åland nästa

Fuck off

En ganska gammal bild men ändå. Den är så otroligt skön, snacka om passion!

Fuck off


Onsdag= Pub

Ja det var en hektisk dag igår! Skola, handling på ica/bolaget, radio, grillning, fotboll, puben och sedan hem och sova. Puben var sitt gamla vanliga jag och detsamma gällde människorna som var där. Fotbollen såg jag inte så mycket av då det är två ganska ointressanta lag, men det var ju spännande att se straffarna iaf. Radion gick fin fint, iom att det var ett förinspelat avsnitt så kunde vi lyssna på oss själva vilket var ganska intressant. Vi fick verkligen med några riktigt roliga saker.

I morse hade jag nöjet att vakna strax efter sju för då drog nämligen byggarbetarna igång med sin slagborr eller va fan det nu är för maskiner som får hela huset att skaka. När man har gått och lagt sig halv fyra och vaknar vid sju av något sådant så är man inte på festhumör om man säger så. När jag dessutom helt mirakulöst lyckats somna om så kommer fastighetsägaren/bostadsbolaget inklampandes. Människan har alltså låst upp min dörr med sin huvudnyckel utan att informera mig, skriker högt mitt namn och frågar om han får titta i mitt badrum. Det infann sig vissa aggressioner i Robin Pantzars kropp vid det tillfället det kan jag avslöja. Han fick ingen tillgång till mitt badrum så han låste om dig och gick. Ännu en gång vaken och nu pga av en lallare til hyresvärd. Han kanske är sugen på att flytta in med, halva hyran betald så visst då har han soffan till sitt förfogande.
Inte nog med det, nu hade borrmaskinen dragit igång igen...

Resultatet av allt detta blev en lååååång tupplur efter skolan.

Uppvaknande

Ja vilket underbart uppvaknande, slagborrmaskinen började dunka på Vallonvägen vid 07.45 snåret. Man behöver sannerligen ingen väckarklocka för att vakna, hade tryckt på snooze knappen några gånger innan hela huset började skaka.. Inte OK!!

Verkar bli sol idag vilket alltid är trevligt.

Dienstag

Ytterligare en dag i Hällefors, blev en sväng till skolan i morse till en riktigt ointressant förläsning i en mörk lokal. Detta medförde naturligtvis att stora delar av den samlade åhörarskaran slumrade till efter ett tag.. Åkte hem och diskade bort mitt gigantiska diskberg, fick tvättat all min tvätt och pillade med lite annat. Riktigt gött att ha ordning i köket igen må jag säga. Sedan bar det av in till skolan igen för att lyssna på en kille som jobbade för världens lyxigaste(?) kryssningsfartyg. Han sa rakt ut att sommellierer får jobb direkt hos dom. och visst hade det vart grymt att åka runt hela världen. Men att vara ute o cruisa på ett kontrakt som löper över fem månader utan en enda ledig dag. han sa dessutom att man jobbar i snitt 10 timmar per dag. Lönen uppgick till cirka 2700 dollar i månaden (inkl. mat och logi på båten iofs). Men det känns ändå ganska ovärt, hur som helst så var det riktigt intressant att höra på vad han hade att säga.
Efter det var vi ner i studion och spelade in morgondagens radioprogram, det kan nog bli en hel del skratt tror jag hehe...

Väl på Vallonvägen kom Oskar ut och lurade med oss på en nattprommenad i Hällefors. Jag menar vad går upp mot Hällefors by night?? 45 minuter senare var jag tillbaka i min varma lägenhet. Imorrn blir det puben!!

Franz!

Så otroligt underskattade dom är alltså! Franz Ferdinand gör verkligen musik som är svår att sluta lyssna på. Deras andra platta, You could have it so much better, är för visso några år vid det här laget men den håller fan i alla väder. Gitarriffen skär verkligen helt underbart! Det går liksom inte att spela sönder den musiken som Mr Kapranos skapar. (Lyssnas förslagsvis på ganska hög volym).

FF


Monday, monday

Skönt att vara ledig första dagen på vekan måste jag säga, lite lagom start sådär. Blev ändå en sväng in till skolan för att vara lite kreativ. Jag menar kursen heter ju ändå estetisk gestaltning.

Lurades iväg av Fredrik på en kvällsprommenad också, en jävla bit ut i skogen var vi innan vi hittade tillbaka, livsfarligt med en galen norrlänning som guide. Kallt var det också, men men jag antar att det är bra med lite motion mellan varven.

Funderar på om någon frivillig vill ta sig an mitt diskberg, någon??

Underligt

Det är mycket som är underligt här i livet den saken är ju mycket klar alltså! Intressant att se hur personer förändras över några nätter.

*

Ålandskryssningen har blivit framflyttad från fredag till lördag, tror verkligen inte att det blir sämre för det. Snarare tvärt om, se upp på östersjön!

Väder?

Efter mycket om och men bestämdes det att jag skulle åka till Gävle på en weekend. Martin trixade lite med SJ:s biljetter och hittade en billig resa från Kopparberg (4 mil från Hällefors). Begav mig dit för vidare resa med tåg mot just Gävle. Väl framme möttes jag upp av Martin, lite slösnack och ett besök på bolaget hanns med innan vi entrade hans flotta svit.

Jag hade tajmat in resan såpass väl att jag kunde se Elfsborg-Örebro i Svenska cupen (Matchen spelades alltså i Gävle av alla ställen). Kylan var påtaglig och händerna tämligen orörliga när vi kom fram till Strömvallen. Vi och uppskattningsvis 175 personer till kunde se hur Elfsborg körde över ÖSK och vann med 3-1. Vi klarade oss från regn hela den dagen som avslutades på den lokala studentpuben med dart och semifinalhockey.

Uppvaknandet på lördagen var segt och jobbigt när man såg den svenska våren... Ösregn och runt 2 grader i luften och värre skulle det bli.. Vi beslutade oss i varje fall för att ta en titt på stan denna regniga lördag. Det var ganska dött och vi vandrade planlöst mellan Gävles butiker. Martin föreslog att vi skulle prommenera hem och laga hamburgare istället för att gå runt på stan och frysa. Ingen större tvekan där så vi strosade hem i blåst och regn. Vi avnjöt dem med andakt tillsammans med coops sockerdricka. En liten titt ut genom fönstret avslöjade att flingor stora som dasslock nu singlade ner över Gästrikland.. Vi beslutade oss för att inte ens tänka tanken på att gå ut mer denna lördag den 17:e maj. Dagen avslutades med ett par tre filmer och lite allmänt tjôt.

Tåget hem under söndagen var en spännande historia, en halvtimme försenat pga av det extrema vädret under det föregående dygnet. Jag menar hur ofta händer det i mitten av maj? Bilen stod iaf kvar på parkeringen i Kopparberg där jag lämnade den.

Henningsvær

Vad ska man säga om värmeböljan egentligen?! Underbart! Sommaren är verkligen här på allvar känns det som, grillning, fester och värme. Riktigt härligt efter en lång och svår vinter hehe. Fredagen innebar en prestigefylld brännbollsturnering nere i Grythyttan. Tyvärr hade vi motvind, solen i ögonen och domaren emot oss så det blev förlust men ändå, riktigt kul. Det blev väl även en del kubb och några drinkar. En otränad kropp och nästan två timmars brännboll ger en träningsverk som inte finns!! Armar, revben, mage och samtliga muskler i benen värker obeskrivligt. Tom mina fötter är ömma av muskelvärk. Ska ta det lite lugnare nästa gång tror jag..

Aningens bakis och med stora smärtor rullade jag ur sängen på lördagen. Var bjuden på 20 års kalas/party hos Anna i Arboga senare på eftermiddagen så det blev en liten lätt bilresa ner dit. Just då önskade jag att jag hade haft en automat, musklerna som håller nere kopplingen hade tydligen arbetat hårt under fredagskvällen och ville inte samarbeta med mig. Det blev tårta, massor av sol och mycket skönt snack innan jag begav mig tillbaka upp till Hell. Kvällen avnjöts i goda vänners lag hos Oskar med trevlig mat och dryck samt en mycket underhållande hockeymatch.

*

Det börjar närma sig sommar och för mig innebär det en ny Norge historia. Lofoten är nästa mål och det blir i början av juni. Har spanat in vart någonstans det ligger och hur byn ser ut, hade ju kunnat vara värre om man säger så.

Henningsvær


Back in Hell

Ja så var man tillbaka i Hällefors då, visiten i Norge är slut för den här gången. För övrigt verkar Hällefors vara sig likt förutom att all snö som fanns här när jag åkte nu har förbytts till gröna ängar och en försiktig försommar. Var ganska segt att åka upp idag må jag säga. Många saker som snurrade runt, radiosporten gjorde dock resan hanterbar. Dessutom skulle jag ju hälsa på hos Anna i Arboga och kolla in hur hon hade det. Riktigt skönt med lite avkopplande snack och det bjöds dessutom på fantastiska hamburgare minsann! Två timmar i solen sedan var det dags för dom sista tio milen upp till skogen. Hade kollat kartan på eniro.se lite innan och såg en smart genväg som var minst tre mil kortare. Just då tänkte jag ju inte på att min bilkarta är äldre än vad jag själv är. Detta skapade vissa problem i Frövi, lokalbefolkningen var dock trevlig och visade vartåt Nora låg så det löste sig fint till slut. Väl tillbaka så bjöd Oskar på spanskt bubbel, detta tillsammans med fotbollskväll blev en skön avslutning på en speciell dag.

Näst sista dagen

Ja då är det snart dags för hemresa då, ska bli väldigt skönt att lämna Norge nu. Sverige har vår det har dom inte här. Åker imorgon vid 12 snåret skulle jag tro. 65 mil framför mig känns sådär kul men men det är ju inte mycket att välja på liksom. Har redan planerat in minst ett stopp på McDonalds längs vägen, det är bra för figuren har jag hört. Speciellt om man dricker Diet coke till.

*

Har tillbringat eftermiddagen med att försöka läsa mig till hur det går för Elfsborg i cupmatchen mot Ängelholm. Det var krångligt men med tre-fyra olika sidor uppe samtidigt så gick det ändå okej. Dom vann med 2-1 vilket var det enda som räknades. Ett antal reserver från start, tror bara att det var Mobaeck och Martin Andersson som var ordinarie. Nu väntar grannen till ÄFF, HIF på hemmaplan i nästa match som är redan på lördag. Gött att få se den.

Nä om man skulle ta och betala hyran..

RSS 2.0