Ed

Så var det dags för debut. Det har inte börjat så bra för "Eddie the eagle" (0-1 efter 1.10) men det kommer nog.

*

Är hemma i Dannike nu, det är väl bra, man slipper lägga ut alltför mycket pengar på mat. De går istället åt för att åka hit. 30 mil och bensinen kostar för närvarande 11.76 i bergslagen...

*

Har kört igenom Dr. No nu i eftermiddag. Det är verkligen faschinerande hur dom lägger in ljudeffekter. Jag menar hur ofta uppstår ett "däckskrik" av en hastig sväng på grusväg?? Men va fan det är ju ändå Bond och filmen själv är från -63...

Hällefors

Jag konstaterar lite för mig själv att det var sjukt länge sedan jag åt tom&jerry kex. De är riktigt riktigt goda och riskerar att smaskas upp på tok för fort. Är dock besviken på den dåligt designade leksaken i paketet, det som var huvudsaken när man som liten öppnade ett paket. Tom är mörkt mintgrön (grym färgbeskrivning) och kan inte stå upp på grund av att foten har en böld på undersidan, sjuk besvikelse. Den fick nu istället grannen i hytten mittemot (Mr Mosesson aus Gällivare).

*

Något slags höstlov startar imorgon eftermiddag och det ska bli väldigt trevligt att komma ifrån "Hell" ett tag. Hem till samma gamla Borås.

Nä nu ligger det en halvnaken kvinna i sängen, lika bra att krypa ner.

Match

Idag är det match, Borås HC-Leksand drababr samman i Borås ishall. Den ishall jag besökt sedan 8-10 års ålder för matcher mellan skitlag (Grums, Västervik, Motala, Pantern mfl.) och BHC. Nu kommer MITT lag till stan och ska visa hur en daladans går till. Ska bli sjukligt trevligt att stå i blåvit skrud på läktaren idag.
Självfallet önskar jag inte BHC något ont men just idag går alla de känslorna tokbort! 5-3 till Leksand efter hattrick av Huokko och varsitt mål av Pi-Ed och Bergenström. BHCs mål lär med allra största sannolikhet prickas in av Karlsson, Ferhall och Täng.

Det är slutsålt och det lär bli ganska bra drag..

Tillbaka till samtiden

283878-8


The black and white album

283878-7


Kent+The Hives=?

Ja båda dessa skivor har nu nästintill brunnit upp i min cd-växlare. Jag kan konstatera att de båda skivorna; "tillbaka till samtiden" (kent) och "the black and white album" (The Hives) är riktigt bra!
Det märks att Howlin' och company har arbetat en del med Pharrell Williams på senaste plattan. Man märker tydligt vissa nyanser av den genren Williams är bra på. Men samtidigt så finns det gamla Hives kvar i form av singeln tick, tick, boom och well alright. KÖP!(om ni inte redan laddat ner den).
Kent har även dom lyckats utveckla sig sedan deras senaste skivsläpp ("The hjärta and smärta EP"). Man märker deras nya tydliga "electronica" inslag i musiken. På nästintill alla låtar hör man deras "nya" sound. Detta är väl till viss del beroende på Harry Mänttys avhopp. Man behövde något att ersätta hans glödande gitarrfingrar med. Man har verkligen lyckats med det. De första tre spåren på skivan rekommenderas starkt även till en kent hatare som Alexander Hövik.

*

Nu är det snart dags för tofs tror jag. Är drygt tio månader sedan senaste besöket hos frisören..

Gooooooooal

Satan vilket mål!!!
----> http://www.youtube.com/watch?v=fx2iEaTkHe0&mode=related&search=

Ett till... Lyssna speciellt till den sköne expertkommentatorn.
---->http://www.youtube.com/watch?v=vTdO4CdSors

Lefferty

Hmmm det gick väl sådär med tipset. Samtliga svenska landslagsmän underpresterade och NIR fixade X på Rå(tt)sunda. Bra gjort av dom.

Nä nu blir det sömn!

NIR

Ja så var det dags för match igen. Som vanligt så är det någon form av ramaskri över landet när Anders (som vanligt) petar Kim. Lite patetiskt tycker jag, folk förstår fan inte hur landslagets spelfilosofi ser ut. Men visst hade även jag sett Kim på planen BREDVID Svensson.

4-1 ikväll, Zlatan 3 mål och Rosenberg 1. Sverige gör ett självmål genom Erik Edman. :)

Ingenting

Ja så heter Bergs nya mästerverk. Den är farligt bra, man går som i dagdrömmar och nynnar mest hela tiden. Visst är hela den nya skivan bra också men den låten sticker ut. Tillbaka till samtiden heter den, den nya skivan alltså.
Så jag det är nog inga höga odds på att den kommer gå på högvarv den närmsta tiden här på Vallonvägen. Det finns fler i huset som inte backar för maxvolym på den..

*

Imorgon kommer det en hel del så kallade "stjärnkockar" och föreläser för oss här. Ska bli spännande att höra vad de har att säga.

*

Jag borde nog diska någon dag ganska snart...

Match

Match idag minsann, Sverige är i Vaduz och ska spela ut hela sitt register mot lilleputt landet Liechtenstein. Det ska förhoppningsvis inte vara några problem med att totalt demolera det laget. Det bör bli en 3,4-0 trots att inte Zleitan är med. Jag tror personligen på en 4-1 seger för blågult. Allbäck gör två, Elmander ett och visst gör väl Anders ett också.

*

Blev en lång sittning med Matt, Sandra, Karin, Malin, Frida och Jenny igår. Jag säger bara undvik Oliven. Så sjukt dålig service, respekt och tajming. Bedrövligt var det alltihop. (Maten smakade dock okej när den väl behagade att dyka upp, dock var den kall...) Näpp nästa gång det blir grekiskt så ligger Zeus nära till hands.
Avslutade iaf kvällen med ett par drinkar på Vimmel. Där var allt som vanligt, en massa folk som tror att dom äger världen och jag börjar känna en viss avsmak för stället jag nu hängt på ganska frekvent i tre års tid.

*

I afton blir det som sagt fotboll först sedan får vi se vart det bär av. Men det är väl inte omöjligt att det blir till Bergsäter och Jessica med sällskap. Det står en låda boxvin på kylning med märket Lindeman som väntar på att drickas upp!

Segt

Sjukt segt när dom tre senaste inläggen försvunnit i cyberspace...

*

Gårdagens kräftskiva var ett riktigt groteskt fylleslag. Tacka Skåne-Per för det. 3 liter sprit som bara försvann i de ivrigt kräftätande gästernas kroppar, imponerande! Minttu, Dooleys och något annat rävgift.
Mycket intressant skvaller från skivan igår har poppat upp under dagen, vissa saker mer sjuka än andra.
Det kommer förhoppningsvis att vara en repris inom en inte allt för lång framtid.

*

Imorrn bär det av hemmåt igen, det blir nog ändå en relativt lugn helg. Planerna var väl egentligen det motsatta men men man får väl se vad som händer. Det ska väl i alla fall festas lite med Sandra som har glidit hem en sväng från dom norska fjällen.

Men det primära är ändå att umgås med min egen lilla flicka. Mmm det ska bli härligt, riktigt härligt.

Lottning

Mmm strax bara 30 minuter kvar till lottningen av Uefacupens gruppspel. Spännande värre faktiskt, jag missade ju spänningsmomentet när Valencia drogs ur skålen till Champions league lottningen. Inte för jävla omöjlig lottning nu tack. Jag menar hur häftigt vore det inte med ett avancemang från gruppen och en sextondelsfinal på Borås Arena mitt i vintern mot något fjollgäng från Portugal eller Italien?

*

Blir till att åka de 30 milen hem på fredag igen. Slutar först vid 15.00 så det blir en sen ankomst till hembygden. Med tanke på att diverse fester och annat har planerats så lär det väl inte bli en lugn stund. Fröken från Beito är hemma i helgen så det blir väl ett eller ett par drinkar med henne. Men framförallt blir det mys, ja mys blir det med Mikaela.

Blogg

Folk snackar om att man måste skriva varje dag för att kunna ha en bra blogg! Skitsnack säger jag. Om man ska skriva bara för att skriva så blir bloggandet tråkigt, icke läsvärt och helt utan själ. Jag menar det måste ju vara lite känsla bakom det man skriver. Har man inte lust att skriva eller inte har något intressant att skriva så skriver man inte.
Så frågan är, varför skriver jag nu?

Här kommer dagens skratt

Ja för er som gillar Robert Gustavsson och vet vem Bengt Frithioffson är.. Ett fantastiskt mästerverk! Njuuut och skratta!

http://www.youtube.com/watch?v=bNZKNIAwlB8

Grupper

Ja jag var ju tvungen att kolla in vilka potentiella motståndare mm som Elfsborg nu kan få möta.

En mardrömsgrupp ser ut ungefär såhär:

FC Bayern München (hemma)25/10
Tottenham Hotspur FC (borta)8/11
Atletico Madrid (hemma)29/11
Röda Stjärnan (borta)4 eller 5/12
Elfsborg

Fifan det ser sjukt omöjligt ut det där...

En drömgrupp ser ut såhär:

Anderlecht (hemma)25/10
Bolton (borta)8/11
Fiorentina (hemma)29/11
Panionios (borta)4 eller 5/12
Elfsborg

Klart mer överkomlig! Vinst i första där mot belgarna och vägen mot sextondelen ligger öppen.

Heja di gule!

Eine kleine helg

Köpte mig en liten kvällsunderhållning för den nätta summan av 60 bagis (och nej det handlade inte om något obskyrt som kan härledas till aktiviteter på reeperbahn) utan om en härlig fotbollsmatch. Eleganterna från Borås spelade ut ett taskigt öststatslag men lyckades ändå av någon underlig anledning förlora med 1-0. Men vad spelar det för roll när dom ändå gick vidare :). Vad sägs om en resa ner till Allianz arena i München eller varför inte White Hart Lane i norra London.. Europa here we come.

*

Imorgon är en bra dag, en riktigt bra dag. Min egna flicka kommer och hälsar på minsann! Härligt, ohh ja väldigt härligt. Helgen kommer troligtvis att gå lika fort som vanligt men det ska också bli lika underbart som vanligt att träffa brevbärar'ns dotter! Det har blivit en hel del städande på grund av detta. Det tog till exempel en halvtimme att dammsuga mattan min.. Sjukt segt alltså. Sedan hade jag 22 glas att diska, inte världens häftigaste aktiviteter kan jag lova. Eftersom min uppfinningsrikedom är enorm så hällde jag ariel maskintvätt i min mopphink. Funkade alldeles utmärkt kan jag säga, det luktade nytvättat och fräsht iaf i en kvart tjugo minuter hehe.. Det är fritt fram för er nyfikna där ute, jag lovar att inte ta patent.

Vart en sväng ner till stora Ica med, var ju tvungen att handla nya Salinas (salta kex) som tagit slut. Det var lite annat som inhandlades också men det kändes som den viktigaste varan.

*

Hålen är förresten kvar...

Hål i väggen

Fotjäveln är blå och svullen, huvudet värker och jag har tokigt många hål i väggen. Ja så är livet här i Bergslagen.

Det blåa och svullna på foten beror på ett litet missöde på en av Borås "wannabe stureplan" krogar i lördags. Jag menar vafan har dom inga rulltrappor för? Skulle vara hur smidigt som helst för personer som mig (dvs sånna som lätt stukar foten och ramlar ner för trappor när dom är fulla). Värker gör det iaf.

Hålen i väggen kan härledas till en otroligt intensiv och prestigefylld darttävling igår kväll/natt. Efter ett par tre flaskor vin så kastar inte folk lika bra som dom tror. HÅL!

Huvudvärken kommer naturligtvis från rom, vitt vin och rött vin som under hela gårdagskvällen blandades. Rödvin ska man inte dricka det sista man gör klockan 04.00 när måndag precis blivit tisdag, ett tips bara till dom som inte visste.

Disk, det blir mycket disk när man har lite folk på besök, tråkigt.

*

Just ja. Höll ju på att glömma Martin Jols lilla lag som igår på sin 125 års dag lyckades spela 4-4 mot ett sumpgäng som Aston Villa. Att ligga under med 1-4 hemma mot Villa måste vara något av det mest pinsamma man kan göra.
4-4 och Robinson har gjort sin sista A-lagsmatch i spurs bur! Något annat vore en skandal och Jol bör i så fall kickas omedelbart.

RSS 2.0