Slut

Då var min lediga dag snart slut. Det har varit en mkt trevlig dag! Jag menar med en vinst för IFE och med riktigt soligt väder! Vad kan bli bättre liksom... Jaja snart är det iaf dags för den lilla jobbträffen. Vi får väl se vad den har att erbjuda. Men jag är ju som alltid positiv och tror att det blir kul!

18.30

Ska tydligen vara någon slags samling med restaurangens anställda nere hos bossen ikväll efter stängning... Kl 24.00 ska alla vara i hagen hos Else-Marie står det. Jaja vi får väl se vad det blir av den grejern. Har iaf inhandlat lite cider och smirnoff ice till mig, Fredrik och "Ingemar". Det är för övrigt en spännande grej att gå o köpa alcohol här i byn, för det första så stänger ju utsalget klockan sex för det har Stoltenberg bestämt. Sedan måste man gå in i en annan liten dörr där dom förvarar allt. Det är lite som Sunes sommar där tvillingarna på fyrhjuling fixade biffen.. Blev en soft is (mjukglass)också, mkt välbehövligt i värmen!

Högsommarvärme i Lofoten

Sitter i vår varma lägenhet och ser ut över viken där vrålåken guppar fram ett efter ett. Rika norrmän från Oslo, Bergen eller vart dom nu kommer ifrån tar med båten hit för att få lite fridfull semester. Gårdagen blev en mycket lyckad historia, jag och Mosesson satt för första gången på Finnholmens brygga (en restaurang/hotell som man ser rakt över viken). Vi traskade dit på eftermiddagen och slog oss ner i kvällssolen.. Lite rökt hval (norsk stavning),drinkar, champagne och allmänt skitsnack blev det innan det vankades hemgång vid 12 tiden. Kul! Idag ska jag kolla in när Elfsborg spöar Peking för andra gången på en vecka.. Måste bara hitta en schysst stream på nätet. Nä nu ska jag ner och tippa och gå på ölutsalget.

9 dagar kvar

Nu börjar det bli lite drygt här må jag säga.. 12 timmar idag räckte och blev över men det gick ju undan fort ändå. Ska bli skönt att sätta sig i den där bilen den 6:e augusti och bara dra!

Svolvaer T.O.R.

Japp såhär efter jobbet verkar det bli en pubrunda inne i "storstan"... Blir jag, Jeppe och Remes. Mosesson A.K.A. Ingemar och Madame bangar ur trotts att han sovit 16 timamr i natt! Det måste betraktas som en riktig toffel! ;) Han vet inte vad han missar!! Nä nu bär det av.

12 dagar kvar

Nu är det fan inte långt kvar här alltså! Sjukt att det har gått så snabbt som det ändå har gjort. 12 dagar plus en bilresa på några hundra mil är det som återstår. Sedan blir det myyyyyycket lugnt i tre veckor, lär inte göra många knop under dom dagarna det kan jag säga. Må värmen i södra Sverige hålla i sig! är lite lätt trött på dagarna med 12 grader och jämngrå sky.

Bruen

Nä om man skulle ta sig upp på bron och dra några torskar kanske... Ska ju trots allt inte vara på middag förrän vid åtta. Japp så får det bli, måste testa min nya "pimpel". Den förra satte jag ju fast i ett garn/nät ute på havet.. :/

Saksehånd

En dag ledigt från jobbet innebär en tur in till storstan Svolvaer. Till råga på allt så var hjortronplockar'n också ledig så vi blev två i bilen. EN småruggig dag med låga moln och duggregn, men vad gör väl det. Målet var att införskaffa vodka till vårt lilla experiment. De kråkbär och hjortron som plockades senast skulle nu förvandlas till två fantastiska likörer. En 70 cl Koskenkorva för 250 NOK, som hittat.. Mycket spännande att se hur resultatet blir! I köpcentret ligger inte bara vinmonopolet utan också en rad andra butiker, vi sprang förbi en där vi hittade en fantastisk filmtitel. Edward Scissorhands har en liten annorlunda stavning här i den sista Sovjetstaten. Ikväll blir det nog faktiskt en middag nere på Bryggehotellet, måste ju kolla in hur Linus och Matte P sköter sina sysslor. What to say? Man kan bara le lite åt det hela.. Vi var även en tur in på lofotakvariet i Kabelvåg där den här filuren(Catfish, Havskatt) låg och lurade bakom en sten. Inget badande för mig inte!!

Hmmm

Ja av någon anledning så kan jag inte längre få mellanrum här på bloggen så det får bli lite improvisation vad gäller styckeindelning och bildtexter mm. Fötter och ben gör ont efter ytterligare tio timmar på golvet...

Hjortronskörd i midanattsolen!

Fredrik kände sig som hemma i hjortronmarkerna!---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Det blev en tur upp på berget efter jobbet igår. Ljuvlig utsikt och goda hjortron och kråkbär!

Torskfiske på bron


Lofoten - Det börjar närma sig slutet

Uppdateringen här blir något lidande av någon anledning. Inspiration är ett måste för att uttrycka sig i den här formen, något man inte alltid har.. Det är svårt att fatta men nu är det bara tre veckor kvar här i norra Norge! Kollade på en karta för några dagar sedan för att få ett hum om på vilken breddgrad vi befinner oss. Kom fram till att det är jämförbart med Karesuando i Sverige, dvs en bit upp så att säga. Det är fortfarande ljust dygnet runt och det är inte varje dag som man ser regnbågen klockan 00.43 på morgonen! ------------------------------------------------------------------------------------ Hade en ledig dag i torsdags, det var jag tacksam för... Med det bakruset jag hade efter onsdagens bravader hade det varit komplett omöjligt att jobba. Jag jobbade hur som helst tidigt skift på onsdagen så jag gick av lagom till matchen mellan HBK-IFE. En härlig och stabil seger från lagmaskinen från Borås! Där blev det lite rötjut från Puglia och rom o cola. Jag och min följeslagare Fredrik Ingemar Mosesson från Gällivare gick sedan vidare hem till vårt palats för att smaka av en Grüner Weltliner från Österrike. Den var inte alls dum och vi beslöt oss för att gå ner på klatrekafét (dvs klättercaféet på svenska). Den lokala puben hade för kvällen hyrt in någon slags cover artist. Vi gick när han började spela Björn Rosenström låtar med med nordnorsk brytning... Det hanns ändå med ett par drinkar, cognac och någon shot. Något onyktra gick vi och hämtade min fiskeutrustning och kilade iväg upp på bron. Vi fick napp direkt! Vilken lycka, en torsk på närmare kilot fick se utsikten från bron innan han fick hoppa tillbaka.. Vid det här laget började vi bli lite sliriga och ja sedan är det ganska fritt från minnen.. Kul hade vi och det är minsann det allra viktigaste! ------------------------------------------------------------------------------------ Är sugen som faen på att ta en sista minuten till medelhavet efter detta. Känner att jag måste ha lite värme, avslappning mm mm. Har ju inte varit på charter på ganska många år nu och efter den här närmast arktiska sommaren skulle det sitta som en smäck. Det finns iaf många resor kvar vilket är väldigt bra!! :) Nä nu är det nog dags att få sig lite skönhetssömn, jag har ju trots allt ett jobb att gå till imorgon!

Segt i Henningsvaer

En dag av ledighet är en välkommen dag. Ta igen sig lite och ladda batterierna är ett måste när man är avstängd från omvärlden som vi på sätt och vis kan sägas vara här uppe. Hur som helst så är det skönt att ha en fri dag då och då. Börjar fasa lite över de 175-180 milen vi ska köra hem härifrån. Det är inte jätte hett att köra bil i norrlands inland det kan jag lova! Men det går nog bra det med. I söndags drog vi ihop en grillkväll i midnattssolen, ut på en klipphäll vid vattnet satte vi fyr på lite gamla pallr mm. Mkt trevligt hade vi och kvällen blev sen, mycket sen. Nä nu ska jag iväg och lösa in min senaste tipsvinst, för övrigt tur att man inte spelade på ELFSBORG igår..

Vinst

Det gick ju vägen det där, alltid lika skönt med vinst och tre poäng. Idag var det även skönt med 700 kronor, tipsexpert som man är så satte jag tre matcher och det blev en extra peng till kassan. Riktigt usel linjedomare by the way, sämsta någonsin kanske..

Lofoten - Sun is shining

Igår natt vart det ut på havet igen för lite fiske. Gick fin fint. Jeppe drog upp ett sånt här monster på 5,7 kilo... Stabila fiskar, lubb heter den förresten. Vad säger du om den Ankan? Något du känner till?? :) Ikväll är jag ledig så då blir det till att följa fotbollen. IFE ska visa blåränderna hur fotboll ska spelas. Ska strax ner till butiken och tippa på matchen. Ha de!

RSS 2.0